skip to Main Content

Skærmbillede på PC og Mac

Skrevet i NCM-nyt den 31. maj 2017

Skal du have taget et skærmbillede til din hjemmeside, men er ikke helt sikker på hvordan du gør? Der er mange muligheder – vi guider til hvordan!

På en Windows PC har funktionen “Klippeværktøj” nok altid været til. Alt du skal gøre er at åbne programmet og trykke på “ny”-knappen, markere området du skal bruge på billedet og slippe når det ønskede område er indrammet. Derefter kan du navngive det og gemme det på skrivebordet eller et andet sted – nu har du så dit billede.

På en Windows PC har du desuden muligheden for at bruge print screen knappen. Denne tager et skærmbillede af hele skærmen istedet for kun dele af den.

På en OSX maskine bruger man genvejstasterne cmd + shift + 4 for at tage et udsnit af skærmen. Når du har brugt genvejen ændres din markør og du kan nu markere det som du vil gemme. Dine skærmbilleder bliver automatisk gemt på dit skrivebord.

Tilbage til bloggen

Linda Kristiansen

Linda har arbejdet med kommunikation, PR og hjemmesider mm. i mange år og har hovedkulds forelsket sig i WordPress. Grundlæggende mener...

Back To Top
Nordic Custom Made