What we do differently #wwdd

Det er jo farligt at gå ud og sige at man er helt anderledes (og måske bedre) end så mange andre. For det er jo ikke noget vi selv kan afgøre, og så bliver det ofte et hult udsagn.

Men, det skal ikke afholde mig fra at prøve at komme med nogle input til hvordan jeg ser NCM som værende anderledes end så mange andre – i alle fald i Danmark. Ting NCM gør anderledes. Disse ting har også være en stærk driver, i tilblivelsen af Nordic Custom Made.

Forhåbentlig vil listen blive ved med at gro – og ændres. Hvem ved. Vi lever jo i en dynamisk verden.

1. Vi arbejder i et remotly distibuted team selvom vi er relativt tæt på hinanden geografisk

Selvom der er en fast adresse, hvor vi alle i princippet kunne møde op hver dag, så er det ikke strengt nødvendigt. Grundtanken er at man arbejder sammen, så det gir mening for en selv, og for de enkelte opgaver. Det åbner op for en masse fordele, og sikkert ulemper, men een jeg især ser som en fordel, er at vi kan samarbejde med præcis de rette personer vi har behov for, uanset hvor vi eller de er. Det er vigtigt for en virksomhed.

Vores holdning er, at vi gerne vil se folk på kontoret hver dag, det giver nemlig en fantastisk dynamik når et glædes udbrud umiddelbare energi kan deles med andre. Eller når et dybt suk over en umulig opgave, bliver fulgt op af et kig over skulderen og forslag til en løsning, fra en kollega.

Vi arbejder meget med at genskabe netop den følelse via vores altid åbne opgaveliste. Her deles alle opgaver, og kommentarer på en opgave eller råb om hjælp kan komme fra alle, til alle. Svarene kommer ofte promte, både i form af konkrete løsninger. Links til mere information, eller humørfyldte animerede gif’er.

2. Vi vil gerne være 100% åbne omkring beslutninger så alle kan have noget sige uanset position og tilknytning

Podio er ret åben, og det er som sådan ikke hemmeligt at Nordic Custom Made er… well Custom Made, og en del af som vi arbejder på, mens vi laver projekter for kunderne.

Det er jo nok det man kalder en Startup, selvom jeg ikke har brugt den titel, på noget jeg har lavet i mange år. Selvom der klart gøres nogle store tanker i hovedet på mig og på Linda, og vi i den sammenhæng tager et sats. Så er det ikke ensbetydende med eneret på alle beslutninger. For en ting jeg har lært i mit korte liv, er at jeg ikke kan fikse alt selv, og derfor har jeg behov for at alle er med på vognen – det sker bedst, hvis alle har noget at byde ind med. – Det har alle i teamet – ellers var de her ikke 🙂

Vores “Intranet” bliver løbende udbygget med forklaringer på hvad virksomheden er for en størrelse. Både i relation til den enkelte medarbejder, og til de kunder vi ønsker os. Alle kan byde ind, og sætte overskriften, eller ændre teksten på et hvert emne.

3. Vi samarbejder fordi det gir mening

Vi tæller idag 9 personer i NCM regi – uanset ansættelsesforhold i øvrigt (det er en relateret men anden snak). Men der er hangarrounds freelancere som ikke på samme måde er lige så knyttet til dagligdagen, dem samarbejder vi med, og et samarbejde kan selvfølgelig udvikle sig, men kan også gå den anden vej. Vi har nemlig fundet ud af at – surprise – det skal gi mening. Selvom en del har evnerne rent fagligt, så er det bare ikke alle der har det ekstra der gør at det gir mening for OS. Det gir mening når man kan mærke en energi, at der er proaktivitet og forståelse for hinandens arbejde. Det har vi 🙂

4. Vi fokuserer men er ikke blinde

Vi er 100% WordPress fans – jaja. Men er jo ikke blinde overfor at en WP installation ikke er meget uden design, tanker om indhold, tanker om hvad siden skal strategisk i den sammenhæng den skal indgå i, OG forøvrigt også at der er noget der hedder WIX, GraphQL (eller hvad det nu hedder), osv. Og at vi endda, skal beslutte hvad vi NU vil være gode til. Det er fair nok – vi lever jo i en verden der forandre sig ret hurtigt.

Nyheder

Hvad søger du efter?

Kopier et WordPress-site over til et andet webhotel

Nu’ det jul igen og nu’ det jul igen…