Sådan virker en WordCamp: Inspiration- Læring – Netværk

WordCamp Europe er med til at styrke det danske WordPress community påtværs af lokale bygrænser

Inspiration

Energien det danske WordPress Community bragte med hjem, fra årets WordCamp Europe i Paris vil ingen ende tage. Ca. 20 danskere havde valgt at tage turen til Paris, for at tilbringe 3 dage i WordPress land, og Messengertråden alle var inviteret til er stadig ganske aktiv. Fra Nordic Custom Made, deltog 6 mand. Se teamet her.

Er du ny til WordPress, eller gammel i gårde. Arbejder du med din egen hjemmeside, eller laver du store og små sites for kunder.

Der er noget for alle, på alle niveauer. Oplæggende spænder altid vidt, og med 2 tracks kørende begge dage, er det nemt at finde lige netop det, der er relevant for dig.

MEN – inspiration kommer ikke fra talerstolen alene.
Jeg opfordre alle til, at lade sig rive med af snakken i pauserne, med de mange forskellige folk der dukker op til WordCamps. ALLE arbejder med WordPress i en eller anden dur – og alle, høj som lav, er åbne og snakkesalige. Du skal bare sige “hej, hvad arbejder du på?”, så er snakken kørende. “Just say hi” er nærmest et mantra som også bliver gentaget fra talerstolen under introduktionen til alle WordCamps.

Inspirationen kom ikke til mig, fra talerstolen i år. Det var 5. gang jeg deltog, og en god mulighed, for mig, at hilse på de mange folk som jeg enten har mødt til tidligere WordCamps, eller som jeg kender via de produkter som vi bruger i Nordic Custom Made.

Læring

Netop folkene jeg talte med, gav mig mest læring med hjem fra Paris.

Som så mange andre udviklere, støder vi i Nordic Custom Made på udfordringer, når vi arbejder med WordPress. Særligt er det svært for os at overgå 100% til et GIT styret udviklingsflow. Det er ikke filerne der driller, men databasen. Da vi arbejder med visual builders, bliver en stor del af opsætningen af sitets struktur og design gemt i databasen, og ikke i filerne, som det burde. Det skaber et kæmpe problem når man har både udviklings site, stageing- og produktionssite. Her vil vi gerne have vores ændringer til at flyde frit fra udvikling og helt ud til et live produktions site, bare uden at ødelægge det indhold der bliver oprettet og ændret opå live sitet.

VersionPress

Ingen har rigtig løst den udfordring på en fornuftig måde, men hey presto, her står manden der i over 2 år har arbejdet koncentreret på at løse problemet. Borek Bernard fra VersionPress.

Han, lyttede til mine tanker om problemet, om hvordan jeg opfatter databasen som et simpelt Excelark, og dermed måtte kunne anvende principperne fra GITs tanker om tekstfiler. “Interesting… but did you consider…” er nok en fin omskrivning af starten på hans svar. På ingen måde nedladende, til trods for at jeg lige havde forsøgt at forklarer, en mand med 2 års problemløsning bag sig, at problemet jo nok egentlig var ret simpelt – det er det ikke! 🙂

Tanken er god nok, men til forskel fra en simpel tekstfil, og et simpelt Excel ark, så har en database relationer mellem tabellerne. Så en ændring i én tabel, forårsager ændringer i andre. Derfor er det ikke et helt super nemt flow, at holde styr på.

Borek gav mig præcis den læring jeg følte jeg havde behov for, og også blod på tanden til at forstå problemet endnu bedre. En helt i gennem fed fornemmelse, selvom jeg nok må sande at jeg ikke bliver ham der løser den gordiske git-database-knude.

Test iøvrigt Boreks plugin nu: https://versionpress.net/

Freemius

Jeg var også heldig at få en god snak med Vova Feldmand som står bag Freemius – en løsning der gør det nemt for pluginudviklere at sælge deres plugin på en subscription based model. Noget der for Nordic Custom Made er interessant med vores gratis plugin ACF-VC Integrator: http://acf-vc.com/ som snart har en premium version tilgængelig også.

Snakken med Vova var dog om noget helt andet. Vi arbejder aktivt for at højne vores supportniveau overfor eksisterende kunder. Min idé er at udnytte Freemius platformen til at give os bedre kendskab til kundens WordPress installation, og samtidig levere en IN-APP support. Altså en hjælp der ligger direkte hvor du har brug for den – i backenden.

Vores snak har ledt til udvikling af et plugin, som i skrivende stund allerede ligger klar til at jeg kan teste det. Planen er at give vores kunder en direkte adgang til vores support, samtidig med at det giver os en kanal, til bedre at kommunikere med kunderne løbende ift. hvor deres WordPress installation bevæger sig hen. Vi udnytter altså en ekstra indsigt i kundens sites ve og vel, til at kunne supportere vores kunder. Vores grundtanke er at en hjemmeside aldrig står stille, og at den ændre sig i takt med det firma den skal arbejde for, vokser og ændres.

Netværk

De to historier med Borek og Vova er bare to i mængden af gode samtaler, der alle er udsprunget af WordCamps, og som potientielt fortsætter længe efter en WordCamp er overstået. Borek snakker jeg fortsat med, sammen med Yan Knudtskov Nielsen fra Yan&Co og Peter Suhm fra WPPusher, i en Messenger tråd. Vova har siden vi sagde farvel til hinanden i Paris, via e-mail fået klarlagt hvordan et supportplugin kunne se ud for os, og så har han bygget det.

Unikt mødested

WordCamps er en unik mulighed for at møde de folk der har stor betydning for det WordPress site du arbejder på. Det kan være inspiration, det kan også være at de levere (gratis) kode til det du sælger, eller måske leverer de noget som er med til at vokse din forretning. Uanset output, så er det dælme godt at have mødt folkene bag det du basere din virksomheds succes på.

Som eksempel nævner jeg en håndfuld folk, der alle har givet mig input over årene;
Ralf Wiechers, som jeg mødte første gang i Sofia, selvom han “lige” havde været til WordCamp Denmark i København og hørt mig på scenen. Ralf er fra Slesvig og havde lige før Sofia, solgt alt hvad han ejede for at blive digital nomade. Jeg møder ham kun til WordCamps, men det er super hyggeligt og han hænger gerne ud i den “danske” lejer 🙂

Michael og Raitis fra Visual Composer som er den Drag and Drop pagebuilder vi bygger vores løsninger på. Mødte dem i Stockholm, hvor jeg også holdt et oplæg netop med udgangspunkt i deres Visual Composer.

Noel Tock (no) Otto Kekäläinen (fi), Mark Thomas Gazel (dk), Richard Sweeney (se), Jimmy Rosén (se)  & Jenny Wong (uk) – og resten af holdet som forsøger at stable WordCamp Nordic på benene.

Peter Suhm. Dansker som står bag WP Pusher plugine. Et GIT plugin, der på smukkeste vis gør det nemt for dig at pushe dit GIT workflow live på et WordPress site, da hans plugin sørger for at du kan opdatere plugins og temaer mv. direkte fra f.eks. GitHub. Kom igang med WPPusher nu: https://wppusher.com/. Peter er dog meget mere end bare ham der har et cool plugin. Han er faktisk også grunden til titlen her; Connected. Uden Peter, var jeg slet ikke connected, og han er på den måde indbegrebet af en trejdedel af det, det vil sige at være til WordCamp. Du skal lade dig connecte, men også hjælpe andre med at blive connected.

Det gør Peter på skønneste vis. Han forstår at omdanne dine input om udfordringer til direkte og eksekverbare løsnigner i form af connections til lige den eller de personer der kan bringe dig et skridt videre.

Således er det f.eks. Peters fortjeneste, at hans introduktion i Seville til Jean Galea fra WPMayor.com ledte til et plugin review af acf-vc.com pluginnet, som lige siden artiklen udkom har fået 10 nye downloads i gennemsnit pr dag.

Peter Suhm sørgede i år for inspirationen, for muligheden at lærer nyt om GIT, og for endnu engang at udvidde mit netværk.

I feel Inspired – Educated – Connected

Nyheder

Hvad søger du efter?

Ryd op i din MailPoet-liste automatisk og overhold GDPR!

Kopier et WordPress-site over til et andet webhotel